Vurdering: Ambitiøs kogebog med fokus på vegetarmad tillavet med kærlighed, nærvær og opmærksomhed. Bogen er både for begyndere og øvede. Der findes mange vegetariske kogebøger og bøger om mindfulness, men ingen der på samme måde kombinerer mindfulness og vegetarisk madlavning. Anbefaling: Køb!

LektørudtalelsePernille Poulsen, DBC materialevurdering

Catherine var under min ledelse af Kong Hans den dygtigste lærling i min tid. Hun udviste en vilje og enthusiasme, en savoir faire, som udmærkede hende blandt de i øvrigt dygtige kokkeelever. For hende var det vigtigt at skabe ernæringsmæssigt rigtige retter, som samtidig var smagfulde, med et strejf af originalitet. Hun udviklede sig gennem tiden til en sand mester.

Daniel Guy LetzKøkkenchef, Kong Hans Kælder 1980-1995

Få inspiration til mere grøn mad og mindre stress

Fra naturens side er sociale relationer og nærvær tæt forbundet med dagens måltider og ernæring af kroppen.

Du kender måske fornemmelse af ro, energi, varme og velbehag i forbindelse med et måltid? Eller den ubeskrivelige fornemmelse af, at der “mangler noget” – at du stadig har cravings, selv om maven er fyldt?

Når du ikke oplever nærværets fylde og liv i forbindelsen med et måltid, vil du typisk forsøge at tilfredsstille “manglen” på anden vis. Fx gennem stimulanser, materielle ting, arbejde eller aktiviteter. Men nærvær kan vi ikke handle eller spise os til. Tvært imod. Det er vores dybere natur, som vi først lærer at kende, når krop og sind hviler i en tryg, rolig og uforstyrret stemning.

Mange moderne mennesker mærker, af samme grund, sjældent nærværets dybde. For værdien af, at dele et hjemmelavet måltid, drukner i hverdagens larm, personificerede teknologi, karierrefokus og forarbejdede færdigretter.

I Kærlig køkkenkarma møder gastronomien den spirituelle praksis. Med bogen vil jeg gerne gøre det nemmere for flere mennesker at spise vegetarisk, uden følelsen af, at der “mangler noget”.

De 4 grundkrydderier i Kærlig køkkenkarma er kærlighed, medfølelse, glæde og sindsligevægt. Når du praktiserer dem hver dag, vokser de i dig, indtil de favner hele kroppen, sindet, stemningen i hjemmet og det liv du er en del af.

Om forfatteren

Catherine er oprindeligt uddannet kok fra Kong Hans Kælder og har næsten 30 års erfaring med vegetarkost og spirituel praksis, hvoraf de sidste 10 år har været præget af pilgrimsrejser og tilbagetrækningsophold Indien. Hun har set, mærket og smagt, hvilke fordele der er ved at lave mad med nærvær og kærlighed – både før, under og efter måltidet.

Forlag: Muusmann
Co-writer: Pia Brixved
Fotograf: Carsten Ringholm

Masterclass & workshops

Bliv klar til at imødekomme den stigende efterspørgsel på plantebaseret kost.
Jeg hjælper private og professionelle med at afmystificere emnet og gør det smagsfuldt og lækkert at sætte vegetariske og veganske retter på menuen.

Send en uforpligtende forespørgsel.

Ifølge den nyeste klima og fødevareforskning, skal vi i Europa ændre adfærd omkring kost og ernæringssikkerhed, og erkende indflydelsen af vores aktiviteter på resten af verden.

Omlægning til klimavenlige fødevaresystemer er nødvendigt, hvis vores børn og resten af verdens befolkning skal have adgang til mad og vand om 30 år. Iflg. FN vil verdens befolkning stige til 9,1 mia. i 2050 og kræve en forøgelse af fødevareproduktionen på 70 %.

En af tidens hurtigst voksende mega trends er, af samme grund, at skifte bøffen ud med planteprotein. Det har nemlig en markant større indflydelse på klimaforandringer og fødevaresikkerhed, hvis vi reducere vores kødforbrug, end at vi husker at slukke lyset eller lader bilen stå.

PRISER – ERHVERV

OPLÆG & WORKSHOPS

Optil 25 deltagere
Kr. 17.500,- ½ – 3½ time
Kr. 21.500,- op til 7 timer

25-50 deltagere
Kr. 21.500,- ½ – 3½ time
Kr. 25.500,- op til 7 timer

Weekendtillæg kr. 3.500,-

KONSULENT
Kr. 1500,- pr. time
10 timer kr. 13.500,- / 10% rabat

Allepriser er i DDK ex. moms.
Derudover betales for omkostninger i forbindelse med overnatning, transport enten med tog, fly, taxa eller kørsel i egen bil (kr. 4,- pr. km) samt evt. parkering og broafgift. Virksomheden afholder ligeledes udgifter for lokale til foredrag og workshop.

Bestil bogen her

Pris kr. 250,-

Når du køber bogen her på siden kan du få den signeret. Blot skriv en note i meddelelsesfeltet, med navn på modtageren, når du bestiller.

Fragt fra kr. 45,-

Når vi har modtaget din bestilling, sender vi en bekræftelse og faktura til din mailadresse.

Ja tak, jeg vil gerne bestille bogen

Kærlig køkkenkarma hjælper dig til en naturlig og intuitiv erkendelse af kostens indflydelse på mavens tarmflora, kroppens mikroorganismer og styrker derigennem  sundheden og funktionaliteten i din fordøjelse, hjerne, psykologi og generelle helbred. Kærlig køkken karma er både til den erfarne vegetar, til dig der bare gerne vil inspireres og til familien, der ønsker flere grønne retter på bordet.

Ud over lækre vegetarretter og 10 menuer, der til fulde opfylder alle dine smagssanser, viser bogen hvordan madlavning kan bruges til at udvikle nærvær, uden at det skal blive et højtravende, tidskrævende tema, der tynger den i forvejen lange liste af livsstilsidealer. Kærlig Køkkenkarma er et bud på hvordan du kan inkludere mindfulness i helt almindelige hverdagssituationer, som du alligevel bruger tid på.

Navn