Mindful madlavning i det grønne køkken

Tilmelding

Mindfoodness

Det mest oplagte link mellem mad og mental sundhed er nok kostens indhold af gode næringsstoffer, fibre, antioxidanter, omega 3 fedtsyrer og vitaminer og mineraler som beskytter og nærer hjernen, tarmen og nervesystemets funktioner.

Dit fysiologiske velbefindende afgør dog ikke hele din sundhed og trivsel. Som bekendt kan kroppen sagtens være i fin form, selvom du døjer med psykologiske og psykosociale udfordringer (og omvendt).

Mindful madlavning er en meditativ proces, der renser sindet og nærer både krop og sjæl. Du øver dig i at være fuldt tilstede, nærværende og centreret i processen.

Du bruger alle sanser og flytter fokus fra tankemylder og bekymring til øjeblikkets kreativitet, nærvær og fordybelse. Samtidig producerer din forventning om et lækkert måltid dopamin (belønningshormon), som giver dig positive følelser.

Foodmood & mindful madlavning

Mindful madlavning er som meditation, der afføder positive virkninger i mange aspekter af livet. Både når du bruger processen til kreativ fordybelse (mental sundhedspleje), når du og andre nyder resultatet af din indsats, og når kærlig omsorg, selvtillid og evnen til at skabe et resultat (fra ide til handling og nydelse), spreder sig til andre områder af dit liv.

Måltider lavet med nærvær smager bedre

På kurset sætter vi scenen til en positiv oplevelse.

  • Afsæt tid og plads til at deltage og fordybe dig
  • Nyd at andre sørger for indkøb.
  • Tillad dig selv at have det sjovt i køkkenet.
  • Det handler ikke om perfektion, men om at lære mindfoodness, prøve nye ting, tage små chancer og praktisere nærvær, som du kan nyde i hverdagen og dele med andre efterfølgende.

Få mere energi og overskud og mindre stress

Lær at lave spændende og mættende grønne retter, der både er nærende og som opfylder behovet for velvære i mave, krop, sind og sjæl.

Kurset er for dig der søger inspiration til veganske og vegetariske madvaner, kødfrie dage eller som blot ønsker at fordybe dig i det grønne køkken. Du bliver klædt på til at fremtrylle lækre måltider, der smager skønt, mætter, og som giver dig energi og velvære, imens du forebygger stress.

Uanset om du er helt grøn i det veganske og vegetariske køkken eller allerede har gode erfaringer, vil du lære nye ting på kurset. Vi laver mad af gode råvarer, der gør maven glad og som er fyldt med nærende vitaminer, mineraler og antioxidanter. Har du gluten- eller laktoseintolorance, er det ingen hindring.

Slip gamle madvaner og få inspiration til lækre grønne retter der smager himmelsk

Forkæl en du holder af (fx dig selv) med en inspirationsdag i det grønne køkken.

På kurserne laver vi lækre snacks, skønne veganske og vegetariske retter og lidt af det søde. Du får fif til grønne vaner der mætter, til kreativt nærvær og tilsmagning.

Du lærer også lidt om “mindfoodness” og hvorfor kombinationen mellem mad og mindfulness er så god.

Du behøver ikke være en ørn i et køkken for at være med eller blive inspireret af planterigets mange smage, konsistenser, farver og tilberedningsmuligheder.

Det får du:

  • Inspiration til lækre grønne hverdagsretter og gourmetoplevelser, fra knasende snacks, forretter og umami smagsoplevelser til veganske desserter der smager himmelsk.
  • Introduktion til mindful madlavning, inspiration til lækre måltider og mental sundhedspleje til glæde og gavn for mave, krop, sind og sjæl.
  • En spændende og nærværende kursus- og køkkenoplevelse med hyggelig fællesspisning.

Det praktiske

Råvarer er inkluderet i kursusprisen.
Medbring notesbog, forklæde og viskestykke.

Der skal min. 8 tilmeldinger til et hold for både firmaer og private.

Events, kurser og workshops kan skræddersyes efter behov og målgruppe. Kontakt mig hvis du har spørgsmål, ønsker eller ideer – det er ganske uforpligtende!

Pris

Kursus pris kr. 1.795,- incl. kogebøger
Varighed: 6 timer
Dato: opdateres løbende

Jeg er vild med at fusionere mad og mindfulness og elsker at gøre det nemt, nærværende og appetitligt at få mere grønt og mindre stress ind i hverdagen.

Kreativitet og fordybelse i det grønne køkken er meditation for både krop og sjæl.

Artikel i fagbladet KANTINEN

Læs hele artiklen her