Mindful madlavning

Mindful madlavning i det grønne køkken

Madlavning handler ikke kun om gode råvarer, sund mad og en sund krop. Madlavning kan også bruges som mental sundhedspleje til at  frigøre stress, bekymring, spiseforstyrrelser, indre uro m.v.

Det mest oplagte link mellem madlavning og mental sundhed er  råvarernes indhold af antioxidanter, omega 3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler m.v., som beskytter og nærer hjernens funktioner.

Kroppens velbefindende afgør dog ikke hele din sundhed og trivsel. Som bekendt kan kroppen sagtens være i fin form, selvom du døjer med psykologiske og psykosociale udfordringer (og omvendt).

Mindful madlavning er en meditativ proces, der nærer både krop, sind og sjæl. Du øver dig i at være fuldt tilstede, nærværende og centreret i processen.

Det i sig selv flytter fokus fra sindets tankemylder og bekymring til øjeblikkets ro, nærvær og fordybelse. Samtidig producerer din forventning, om et lækkert måltid, dopamin (belønningshormon), som giver dig positive følelser.

I takt med at du flytter fokus, fra stress og tankemylder, til planlægning af et lækkert måltid, indkøb, madlavning og sansning i nuet, påvirker du automatisk kroppen og sindets tilstand. Fra adspredelse og bekymring, i et utrænet sind, til kreativitet og fordybelse med et fokuseret sind, når du ønsker det.

Mindful madlavning er som meditation, der afføder positive virkninger i mange aspekter af livet. Både når du bruger processen til kreativ fordybelse (mental sundhedspleje), når du selv og andre nyder resultatet af din indsats, eller når kærlig omsorg, selvtillid, anerkendelse, tilfredshed og evnen til at skabe et resultat, spreder sig til andre områder af dit liv.

Jeg er vild med at fusionere mad og mindfulness og elsker at gøre det nemt, nærværende og appetitligt at få mere grønt og mindre stress ind i hverdagen. Kreativitet og fordybelse i det grønne køkken er som terapi for både krop og sjæl.

Tilmelding

Events, kurser og workshops kan skræddersyes efter behov og målgruppe. Kontakt mig hvis du har spørgsmål, ønsker eller ideer – det er ganske uforpligtende!

Drømmer du om inspiration til lækre veganske og vegetariske måltider?

Få mere energi og overskud og mindre stress med grøn mad og mindful madlavning. Lær at lave spændende og mættende grønne retter, der både er nærende og som opfylder behovet for velvære i mave, krop, sind og sjæl.

Kurset er for dig der søger inspiration til veganske og vegetariske madvaner, kødfrie dage eller som blot ønsker at fordybe dig i det grønne køkken. Du bliver klædt på til at fremtrylle lækre måltider, der smager skønt, mætter, og som giver dig energi og velvære, imens du forebygger stress.

Uanset om du er helt grøn i det veganske og vegetariske køkken eller allerede har gode erfaringer, vil du lære nye ting på kurset. Vi laver mad af gode råvarer, der gør maven glad og som er fyldt med nærende vitaminer, mineraler og antioxidanter. Har du gluten- eller laktoseintolorance, er det ingen hindring.

Forkæl en du holder af (fx dig selv) med en inspirationsdag i det grønne køkken.

På kurserne laver vi lækre snacks, skønne veganske og vegetariske retter og lidt af det søde. Du får fif til grønne vaner der mætter, til kreativt nærvær og tilsmagning.

Du lærer også lidt om “mindfoodness” og hvorfor kombinationen mellem mad og mindfulness er så god.

Du behøver ikke være en ørn i et køkken for at være med eller blive inspireret af planterigets mange smage, konsistenser, farver og tilberedningsmuligheder.

Det får du:

  • Viden om hvor planteproteinerne kommer fra, inspiration til at opdage og bruge friske grøntsager til hverdagsretter og når det skal være ekstra lækkert, fif til knasende snacks og umami smagsoplevelser.
  • Du bliver introduceret til mindful madlavning, får inspiration til lækre måltider og spændende grønne madvaner – til glæde og gavn for mave, krop, sind og sjæl.
  • Glæd dig til en spændende og nærværende kursus- og køkkenoplevelse med hyggelig fællesspisning.

Det praktiske

Råvarer er inkluderet i kursusprisen.
Medbring notesbog, forklæde og viskestykke.

Der skal min. 8 tilmeldinger til et hold for både firmaer og private.

Madlavningskursus

Pris: kr. 1.795,- incl. kogebøger
Varighed: 5 timer
Dato: opdateres løbende

Artikel i fagbladet KANTINEN

Læs hele artiklen her