Vegansk Gastro Yoga i Go´morgen Danmark på TV 2
I forbindelse med udgivelsen af Vegansk GastroYoga havde jeg fornøjelsen af at lave 3 små fristelser i Go´morgen Danmark d. 5. september.
Omdrejningsunktet i mit eget liv er ikke at stå i køkkenet hele dagen, men jeg er varm fortaler for hjemmelavede måltider, mindful madlavning, en mere bæredygtig livsstil og respekt for mennesket og planetens klima og sundhed.
Bogen er et beskedent bidrag med inspiration til mere grønt på menuen og mindre stress i hverdagen.
For mig er der i princippiet ikke forskel på FN´s verdensmål og dét Østens visdomstraditioner har formidlet gennem tusindevis af år.
Metoder, til at opnå den påkrævede transformative forandring, som mange forskere råber højt om i klimakrisens tegn, er i visdomtraditionerne fremlagt som en videnskabelig proces og beskrevet i detaljer.
I Vegansk GastroYoga møder gastronomien den spirituelle praksis for at inspirere læseren til at udvide sin bevidsthed og gribe måltidet an fra flere vinkler.
Værten, Adam Duvå Hall, prøver kræfter med at udhule en agurk til dagens tangwraps.
Tangwraps er super nemme og hurtige at lave. De er oplagte i en vegansk diæt, både fordi tang anses for at være et bæredygtigt produkt, er fyldt med sundhedsfremmende næringsstoffer og fordi tang tilføjer en skøn umamismag.
Noritang, som her bruges til wraps, har et lavt indhold af Jod i forhold til mange andre tangtyper. Sundhedsstyrelsen advarer imod for stort indtag af fx arame, wakame, kombu, fingertang og sukkertang.
Fyldet i denne opskrift er frisk spinat, vegansk mayo, agurk og lidt porrer, toppet med gojibær og røget gulerod. Men fyldet kan være en hvilken som helst salat, kål, grøntsag og eller favorit frugt i stedet.
Som en ekstra tilføjelse, laver jeg tangchips til. I det veganske køkken kan der indimellem være langt mellem umami-smagen.
Det fikser disse lækre, knasende sprøde, ultra-nemme-at-lave hapsere.
Dagens 3 små veganske fristelser består af chilimarengs med wasabimayo, sprøde grøntsagsruller med sweet chilisauce og tangwraps med spinat.
Hvis du ikke har smagt chilimarengs endnu, så har du noget at glæde dig til! De fleste siger “wow – spændende og vildt. Det er en helt ny smagoplevelse, som jeg aldrig har prøvet før”
I Kærlig KøkkenKarma findes de i en traditionel version lavet på æggehvider. I Vegansk GastroYoga findes de i en vegansk version lavet på aquafaba.