Ugens grønne måltid hos Hus Forbi

Ugens grønne måltid bestod i dag af polentabøffer, ris med edamammebønner, spinatgryde med kokosmælk og kikærter, og ekstra tilbehør af syltede grøntsager.

Alt sammen lavet til Hus Forbi avissælgerne med glæde, hygge og masser af kærlighed.

På vej til Vanløse kørte jeg forbi grønthandleren og købte bredbladet persille, 1 kg polenta, 9 ds kikærter og 2 l kokosmælk, for at have lidt i baghånden til ugens grønne måltid, hvis køleskabet var tomt.

I Hus Forbi-køkkenet lå et enkelt hoved hvidkål, 1 kg kartofler, en pose løg, 100 gr quinoa, majs med chili på dåse og creme fraiche 38%.

Helbladet spinat fra fryseren blev tilberedt med kokosmælk, karry, ingefær, kikærter, løg og kartofler.

Charlotte tog sig kærligt af et bundt grønkål, som tirsdagsholdet får glæde af.

Ugens grønne måltid landede på polenta og quinoa kogt med grøntsagsbouillon, vendt med fintsnittet hvidkål, grofthakket persille, cremefraiche 38% og løse majs.

Polentagrøden blev formet i passende størrelser, drysset med lidt rasp og stegt i olie. Vær omærksom på at polenta skal have lov til at hvile og sætte sig efter den er formet, så “bøfferne” bliver stegefaste.

I laaang tid er vi gået udenom et stort glas med syltede grøntsager på tørlageret. I dag besluttede jeg mig for at tage udfordringen op og åbne for herlighederne. De syltede sager blev taget overraskende godt imod. (Hvem kan  modstå en syltet agurk…?)

Mandagsmåltid af sprøde, smagfulde polentabøffer, toppet med soltørrede tomater, anrettet med ris, spinat med kikærter, og serveret med syltede grøntsager.

God fornøjelse og velbekomme!