Grøn mandagsmad d. 25. november
Nogle dage er bare sjovere end andre for de hjemløse. På en dag, hvor livet driller, kan et kram og et godt grønt måltid mad, løfte humøret gevaldigt. Også selvom kødet “mangler”.
De sidste par mandage har vi serveret suppe med toppings og friskbagt brød. Det har været populært, dels fordi supperne smager fantastisk, men også fordi maden ikke skal tygges.
I dag blev det til en blomkålssuppe med topping af ovnristede sødekartofler, lidt gulerødder og squash krydret med hel spidskommen. Dertil hjemmebagt fuldkornsspeltbrød.
John præsenterer dagens suppe og giver den thumbs up!
Vi har mange skønne samtaler med sælgerne. Lucky us. I dag var én desværre plaget af smerter og manglende søvn (han bor på gaden), efter at have fået fjernet 8 tænder i sidste uge. Nu mangler de sidste 8 tænder at blive fjernet, så kan han få gebis.
Han var derfor glad for, at menuen bød på suppe. Han fortalte at bageren på Christianshavn, hver dag sørger for at ham. Han tager smoothies og blendede grøntsager med til ham hjemmefra, så han kan få lidt ordentlig næring – med eller uden tænder. Nice vibes og kærlig køkkenkarma. Det smeltede vores hjerter – Tak fordi der stadig findes omsorgsfulde medmennesker med overskud og hjerte på rette sted!
På vejen til Vanløse købte jeg 5 kg sødekartofler på tilbud hos grønthandleren (5 kr pr. kg). I køleskabet var vi desuden heldige at finde både 1½ kg gulerødder og masser af rødløg.
Små blomkål fra grønthandleren, som forlængst ville være blevet kasseret i et almindeligt supermarked.
I dag var køleskabet fyldt med overraskelser. Blandt andet springløg, der passer perfekt som topping til dagens blomkålssuppe. Og lidt almindelige kartofler. De passer godt til blomkål og skaber en fløjlsblød konsistens suppen når blendes.
Brød, blomkålssuppe og ovnristet grønsagstopping med spidskommen
Fintsnittet springløg og purløg bruges til suppetopping
Blomkålsuppe monteret med lidt piskefløde og toppet med ovnristet sødekartofler, lidt gulerod, squash og spidskommenfrø
Friskbagt fuldkornspeltbrød med revet gulerod og solsikkekerner. Duften af hjemmebag skal man ikke kimse af.