Grøn mandagsmad d. 25. november

Nogle dage er bare sjovere end andre. På en dag, hvor livet driller, kan et kram og et godt grønt måltid mad, løfte humøret gevaldigt. Også selvom kødet “mangler”.

De sidste par mandage har vi serveret suppe med toppings og friskbagt brød. Det har været populært, dels fordi supperne smager fantastisk, men også fordi maden ikke skal tygges.

I dag blev det til en blomkålssuppe med topping af ovnristede sødekartofler, lidt gulerødder og squash krydret med hel spidskommen. Dertil hjemmebagt fuldkornsspeltbrød.

John præsenterer dagens suppe og giver den thumbs up!

Vi har mange skønne samtaler med sælgerne. Lucky us. I dag var én desværre plaget af smerter og manglende søvn (han bor på gaden), efter at have fået fjernet 8 tænder i sidste uge. Nu mangler de sidste 8 tænder at blive fjernet, så kan han få gebis.

Han var derfor glad for, at menuen bød på suppe. Han fortalte at bageren på Christianshavn, hver dag sørger for at ham. Han tager smoothies og blendede grøntsager med til ham hjemmefra, så han kan få lidt ordentlig næring – med eller uden tænder. Nice vibes og kærlig køkkenkarma. Det smeltede vores hjerter – Tak fordi der stadig findes omsorgsfulde medmennesker med overskud og hjerte på rette sted!

Herunder kan du se hvilke ingredienser vi har brugt til mandagens frokostmåltid

I dag var køleskabet fyldt med overraskelser. Blandt andet disse springløg, der passer perfekt som topping til dagens blomkålssuppe. Og lidt almindelige kartofler. De passer godt til blomkål, og skaber en fløjlsblød konsistens suppen når blendes.

På vejen til Vanløse købte jeg 5 kg sødekartofler på tilbud hos grønthandleren (5 kr pr. kg). I køleskabet var vi desuden heldige at finde både 1½ kg gulerødder og masser af rødløg.

Små blomkål fra grønthandleren, som forlængst ville være blevet kasseret i et almindeligt supermarked. (2 stk 10,-)

Brød, blomkålssuppe og ovnristet grønsagstopping med spidskommen

Langtidshævet brød på surdej kan vi desværre ikke nå, men et hjemmebagt gærbrød lavet på fuldkornspeltmel, med revet gulerod og solsikkekerner, det kan godt fikses.

ca. 1 kg rødløg og ½ kg kartofler sauteres i lidt olivenolie i bunden af en stor gryde, inden de 8 blomkål, ca. 10 l vand, bouillon og 1 l kokosmælk tilsættes. Suppen simrekoges ca. 45 min og blendes derefter med en stavblender.

I dag fik Charlotte og jeg hjælp i køkkenet af en de trofaste avissælgere. Der blev skrællet sødekartofler og gulerødder til den store guldmedalje.

Så er der serveret – velbekomme!

Fintsnittet springløg og purløg bruges til suppetopping

Blomkålsuppe monteret med lidt piskefløde og toppet med ovnristet sødekartofler, lidt gulerod, squash og spidskommenfrø

Friskbagt fuldkornspeltbrød med revet gulerod og solsikkekerner. Duften af hjemmebag skal man ikke kimse af.