Hus Forbi

Hus Forbi er et social økonomisk bladkoncept, der giver hjemløse og udsatte en mulighed for at tjene en supplerende indkomst gennem avissalg.

Avisen prioriterer at tilbyde sælgerne et gratis måltid mad til frokost. Køkkentjansen realiseres gennem frivillig arbejdskraft alle ugens fem hverdage. De frivillige bestemmer selv dagens menu, udfra de råvarer der nu engang er tilrådighed.

Traditionelle madvaner

Målgruppens madvaner er forankret i traditionelle retter som kød, sovs og kartofler. Mange af avissælgerne er hjemløse og flere har dårlige tænder. Måltiderne skal derfor være lette at tygge.

At pille ved trygge madvaner er det sjældent populært, uanset om man er hjemløs eller har tag over hovedet. Hvis maden ovenikøbet byttes ud med vegatarmad, gør det ikke udfordringerne mindre.

Da jeg introducerede det vegetariske køkken hos Hus Forbi for godt et år siden, var modstanden blandt avissælgerne massiv. Mange ville slet ikke smage på maden, blot fordi det var vegetarisk. Andre prøvede sig forsigtigt frem. Med personalets vedvarende opbakning, blev truslen gradvist mindre og i dag er historien helt anderledes.

Grøn mad til hjemløse og udsatte

Jeg vil gerne være med til, at gøre det nemmere for flere mennesker, at spise mere klimavenligt, uden en følelse af, at der mangler noget. Min lommefilosofi er, at hvis hjemløse og udsatte kan vænne sig til at spise vegetarisk og vegansk, må resten af den danske befolkning også kunne lære at spise mere grønt og mindre kød.

Gennem det sidste år har jeg, som frivillig, lavet vegetarisk og vegansk mad til Hus Forbi avissælgerne hver mandag. Ofte i selskab med Charlotte, der har været frivillig, omtrentlig lige så længe, som jeg selv.

Som regel freestyler jeg og kan derfor ikke love at dele opskrifter her på bloggen, men jeg vil gøre mit bedste for at vise dig ugens måltid og fortælle hvilke ingredienser vi har brugt. (Se ugens ret nederst på siden). Lyset er på ingen måde fotovenligt og alt er vist i sin ærlige enkelhed. Nothing fancy, but tasty.

Frivillig ved et tilfælde

En morgen i foråret 2018 besluttede jeg mig for at bruge en fast dag om ugen på, at give til nogen, der ikke har ret meget, i stedet for at fokusere på at sælge til nogen, der allerede har rigeligt.

Samme dag så jeg ved et tilfælde en annonce i hjemløseavisen “Hus Forbi”. De søgte frivillige til at lave mad i deres medarbejder cafe i Vanløse.

Jeg er i tidernes morgen udlært kok på Kong Hans Kælder, men i mange år har mine cookingskills kun været til glæde og gavn for familie og venner. Lige denne målgruppe, ville jeg dog elske at forkæle.

Min første kogebog Kærlig Køkkenkarma – vegetarmad og mindfulness i hverdagen var blevet udgivet et halvt år forinden og det føltes nærliggende at introducere hjemløse og udsatte til vegetarmad.

Jeg kontaktede Hus Forbi samme dag, som jeg havde set annoncen og startede 4 dage efter. Min eneste “betingelse” var, at jeg fik lov til at sætte vegetarisk mad på menuen og at der var åbenhed for at prøve det af.

I dag er begejstringen stor. Vi laver ca. 30 måltider og de fleste er begyndt at ELSKE maden, smagene og den velvære de mærker i krop og psyke. Mange flere giver det vegetariske og veganske måltid en chance. Og i køkkenet høster vi brede smil og de fleste kvitterer med “tak for dejlig mad”, “det smager faktisk rigtigt godt” og “jeg er overrasket over at maden kan smage så lækkert uden kød”.

Den ugentlige vegetardag er oven i købet begyndt, at få positiv særstatus. Jeg kan sågar servere et vegansk måltid uden det vækker den store forundring. Og på en psykisk dårlig dag går aggressionerne ikke længere ud over maden.

Det har også været spændende at observere hvordan avissælgernes smagsløg gradvist har vænnet sig til større diversitet og velsmag. Tidligere satte de fleste pris på mad, der smagte velkendt af tilsætningsstoffer, “færdigretter”, færdige saucer o.s.v. Nu nyder de madens mange krydderier og smagsnuancer.

Mandag d. 15. juli 2019

Dagens vegetariske frokostmåltid:

Friterede mozzorellasticks med bagte gulerødder, kikærte-bønnegryde og tomatsalat med stikkelsbær og porrer.

I dag satsede jeg på at brug de råvarer jeg kunne finde i køkkenet hos Hus Forbi. Et fornuftigt sats eftersom det viste sig at køleskabet bød på masser af økologiske gulerødder, tomater, 1 lille pose friske stikkelsbær og porrer. I fryseren lå frosne broccoli og panerede mozzorellasticks, og på tørlageret stod en stor dåse kikærter. Altsammen råvarer, der før eller siden skal omsættes til et frokost måltid til avissælgerne.

  • Gulerødderne blev skrællet og bagt i ovnen med hel spidskommen, mandler og urter.
  • Kikærter, broccoli og porrer blev varmet i en gryde med grøntsagsbouillon, blandet med små sorte bønner og smagt til med en anelse karry og tørrede chiliflager.
  • Tomater og stikkelsbær blev forvandlet til en dejlig, let syrlig salat med fintsnittet rå porrerhvidt og vendt med en sennep-olivenoliedressing med honning og knust sort peber.
  • Mozzorellasticks blev dybstegt i rapsolie og afdryppet på fedtsugende papir.

Mandag d. 8. juli 2019

Dagens vegetariske frokostmåltid:

Fladbrød med kartoffel og ost, pasta med tomat og hvidløg, grøntsagssauce med svampe, aubergine og springløg.

På vej til Hus Forbi købte jeg spaghetti, svampe, fladbrød, springløg, tomater og peberfrugt hos grønthandleren. Blot for at sikre mig et udvalg af muligheder, da Charlotte holder fri og jeg regnede med at skulle klare tjansen alene.

Jeg fik dog uventet hjælp i køkkenet af Johanne, der er vikar hen over sommeren, og det var luksus.

I køleskabet lå lidt rosmarin, rød chili, 3-4 auberginer, 1 kg tomater, kartofler, et bundt springløg, nogle bladbeder og ost, På køkkenbordet stod bredbaldet persille, som skulle bruges, og på tørlageret var både rød og grøn pesto.

Kartoflerne blev skrællet og skåret i tynde skiver, persillen hakket, peberfrugt og chili blev skyllet og skåret i mindre stykker.

Fladbrødende fik først et lag pesto, derefter persille, kartoffelskiver, peberfrugt, chili, rosmarin og ost på toppen.

Fladbrødene skal bage til kartoflerne er møre og bundne sprøde. ca. 20 – 30 min. ved 200 grader.

Aubergine, svampe, bedeblade, chili og springløg blev skyllet og skåret i mundrette stykker. Derefter sauteret i olivenolie i bunden af en stor gryde.
I køleskabet stod økologisk creme fraiche 38% med udløbsdato. Det blev blandet i grøntsagerne, sammen med grøntsagsbouillon, lidt tørret oregano, der endte som en fyldig og cremet grøntsagssauce til spaghettien.

Spaghetti kan de fleste koge – i dagens version vendte jeg den med friske tomater, hvidløg, salt og peber.

Mandag d. 1. juli 2019

Dagens vegetariske frokostmåltid:

Broccolitærte, råstegte grøntsager, bønnesalat med tomat og spidskål, og melonsalat med fennikel og chili.

I dag var vi heldige at den lokale Netto i Vanløse donerede lidt overskuds frugt og grønt til dagens måltid. Vi fik 5-6 overmodne honningmeloner, 3 bøtter små peberfrugter, 1 pk store peberfrugter, 3 kilo kartofler, 1 potte kruspersille, 2 kg stilktomater og 1½ kg øko broccoli, 1 spidskålshoved. Alle råvarerne var for triste til at sælge, men efter en tur forbi Charlottes kærlige hænder og en trim, kunne de satgens bruges.

I køleskabet var rødløg, 4 gulerødder, rød chili, fennikel med top, 2 små broccoli, lækre grønne asparges (som vi lod ligge til tirsdagsholdet) masser af æg, øko cremefraiche og smør.

Fryseren bidrog med 1 ps små kogte bønner, som blev forvandlet til en bønne-tomatsalat med spidskål og rød pesto.

Broccolitærte:
Step 1 – at lave en tærtedej af fuldkornshvedemel, smør, vand, karry og salt
Step 2 – at forbage bundene og klargøre broccoli til til tærten
Step 4 – at blande æg, cremefraiche og rå hakket broccoli, og krydre fyldet med muskat og grøntsagsbouillonpulver
Step 5 – at bage tærterne ved 210 grader i ovnen, til fyldet er fast, overfladen gylden og broccolistykkerne møre.

Råstegte grøntsager:
Step 1 – at skrælle kartofler, trimme peberfrugter, skære gulerødder, 2 squash og rødløg i mindre stykker
Step 2 – at opvarme panden og stege grøntsagerne møre i lidt olivenolie med hakket persille og oregano

Melonsalat:
Step 1 – at halvere melonerne og skrabe kernerne ud
Step 2 – at skære melonerne i både og derefter i mindre stykker
Step 3 – at skylle og hakke fennikeltoppe, rød chili og blande det med melonkødet

Mandag d. 24. juni 2019

Dagens veganske frokostmåltid:

Dal af røde linser med ris, falaffel og salat

For at undgå madspild og unødvendige indkøb, satsede jeg i dag på at finde overskudsgrøntsager i køleskabet.

Det viste sig dog, at der kun lå lidt trætte rester fra sidste uge.
Masser af røde chili, lidt rødløg, 1 knold ingefær, 2 stk tomater, 3-4 poser gulerødder, der nu var sorte og mugne uden på, men ganske fine indenunder, samt en ½ agurk og 5-6 hoveder salat.

Heldigvis var der indkøbt røde linser og kokosmælk til tørlageret, og i fryseren lå 3 poser færdige falaffel.

Menuen var derfor hurtig og nem at gå til: (og det var belejligt, eftersom jeg var alene i køkkenet)

– Dal af røde linser med rødløg, gulerødder, ingefær, chili, laurbær, karry og kokosmælk.
– Falaffel, som blot blev varmet i ovnen.
– Ris, som jeg først sauterede i lidt olie, i bunden af en gryde, for at give dem lidt karakter. Derefter tilsatte jeg grøntsagsbouillon og lod dem simre under låg.
– Salat af iceberg med agurk og karryristede solsikkekerner.

Mandag d. 17. juni 2019

Dagens vegetariske frokostmåltid:

Gratinerede auberginer med pesto, bønner med gulerødder og tomat, råstegte kartofler og coleslaw med bredbladet persille.

Vi er tilbage i køkkenet efter en transformerende Spiritual Journey i Himalaya.
Grønthandleren havde ikke noget spændende at byde på, men heldigvis bugnede køleskabet hos Hus Forbi af overskuds grøntsager fra den lokale Netto. Det gav os en nem start på dagen.

Kartofler blev skyllet, halveret, råstegt i olie og drysset med frisk timian.

Auberginer, som havde set bedre dage, blev skåret i både på langs, fordelt på bageplader, drysset med en anelse salt, olie, oregano og bagt ovnen. De sprøde auberginer kom derefter over i et ovnfast fad og toppet med rød pesto, rasp og ost. Så fik de endnu en tur i ovnen, til osten var smeltet og overfladen gylden og sprød.

Spidskål og gulerødder blev skyllet, skrællet og snittet. Dressing til coleslaw blev et miks af dijonsennep, eddike og olie tilsat færdige dressinger, som skulle bruges, samt masser af friskhakket persille.

I fryseren havde vi en rest af små bønner, som blev tilberedt sammen med tomat, gulerødder og koriander.

Mange af sælgerne var endnu ikke kommet retur fra folkemødet på Bornholm. Så maden var rigelig og fremmødet begrænset.

Kælderen under køkkenet, der er installeret i en tidligere bankboks, er under udgravning. Det kommer til at støje de næste par måneder. Derfor er antallet af sultne maver, der søger ro og hygge i medarbejdercafeen, nok begrænset hen over sommeren.

Mandag d. 13. maj 2019

Dagens vegetariske frokostmåltid:

Blomkålstærte, bagt kartoffel med cremefraiche og wasabikaviar, melonsalat med koriander og stegte grøntsager.

I dag havde vi besøg af Nynne fra DR. Hun gav en hånd med i køkkenet og fik et lille indblik i slagets gang mandag formiddag.

Jeg havde modtaget besked fra Hus Forbi om at køleskabet bugnede af æg og nogle bøtter med “wasabikaviar” lavet af tang. Hanne, der er husets bogholder og køkkenansvarlig, mente at jeg nok var den eneste af de frivillige, der vidste hvordan den slags kunne bruges. (Tak for tilliden!)

Jeg købte blomkål hos grønthandleren og fuldkorns durummel og speltmel, til at lave tærtedej af, i netto.
Jeg købte også bredbladet persille, squash, rød peber, friske koriander, romaniesalat og bagekartofler.

I køleskabet hos Hus Forbi fandt jeg til min overraskelse grønne asparges, meloner, der havde set bedre dage, øko cremefraiche 9%, smør og rødløg.

Dagens “first step” var at få lavet tærtedej af fuldkornsmel, smør, salt, vand, karry og æg. (Smørret skal smuldres i melet inden du tilsætter vand og æg). For at give dejen et lille smagstvist, fik den et skud karry og selvfølgelig lidt salt.

Dejen rullede jeg ud i en passende tykkelse og beklædte et par forme med dejen. For at undgå luftbobler prikkede jeg dejen med en gaffel, inden bundene blev forbagt i ovnen ca. 10 min.

Min skønne makker Charlotte gik igang med at vaske bagekartofler og lagde dem på groft atlanterhavssalt i ovnfaste fade. Vi har ikke meget ovnkapacitet og den er lang tid om at varme op. Derfor er det lidt et cirkus, hvergang vi skal lave mere end en ret i ovnen ad gangen.

Som fyld til kartoflerne blandede jeg cremefraiche, wasabikaviar, finthakket rødløg og masser af persille. Dressingen blev smagt til med grøntsagsbouillon.

Imens tærtebundene bagte og kartoflerne gjort ovnklare, forberedte Charlotte 6 hoveder blomkål og brækkede dem i mindre buketter. De kom rå ovenpå tærtebundene og overhældt med en blanding af æg og fløde, smagt til med salt, peber og bouillon. Derefter bagte vi tærterne i ovnen ca. 1 time.

Romanisalaten bliv snittet fint og blandet med melon, grofthakket koriander, fintsnittet ingefær og en dressing af dijonsennep, balsamico, olivenolie og lidt hoisin sauce.

Squash, rød peber og asparges blev sauteret på en stor pande og smagt til med krydderier inden servering.

Dagens måltid var et særligt hit blandt alle og kom på ønskelisten for “gentagelse”.

Mandag d. 6. maj 2019

Dagens veganske måltid

Samosas med ris, kokossauce med grøntsager, bagte blomkål og avocadosalat.

I dag kom min søde makker Charlotte tilbage efter en lille måned med andre gøremål. Og det var dejligt!

På vej til Hus Forbi købte jeg frosne samosas hos grønthandleren. Jeg kan desværre ikke hverken nå eller satse på, at der er ingredienser til at lave dem selv, om mandagen.

Det er ellers ganske nemt og de  smager selvfølgelig bedre når de er hjemmelavet. (Der er en opskrift på Samosas i Kærlig Køkkenkarma)

Avissælgerne elsker dybstegte forårsruller og samosas.

Jeg købte også blomkål hos grønthandleren, som jeg vendte med lidt olivenolie og bagte i ovnen. Og avocado til en salat med spidskål, tomater og resten af en bakke sorte oliven, som havde stået i køleskabet siden sidste mandag.

På tørlageret står altid pap-pakker med ris. De helt almindelige parboiled, som kræver kunstigt åndedræt for at blive spændende. De blev kogt med grøntsagsbouillon og gulerødder, som Charlotte havde gjort klar.

Som tilbehør lavede jeg en kokossauce med carrypaste, grøntsager, mango, aspargesbroccoli og almindelig broccoli.

I køleskabet var 3 små poser frisk spinat, der havde set bedre dage. Det blev skyllet og vendt i saucen lige inden servering sammen med de bagte blomkål.

Ved siden af lavede jeg en skål med resterne af en cremefraiche rørt med purløg og masser af chili.

De måltider, som ikke bliver afsat imens vi serverer frokost, laver vi til madpakker. Så kan sælgerne, der kommer efter vi er gået, få et måltid eller tage en madpakke med i tasken.

Mandag d. 29. april 2019

Dagens vegetariske måltid

Fyldte auberginer med tomat-oliven-avocadosalat og basilikumcreme

På vejen til Hus Forbi i Vanløse købte jeg auberginer, frisk basilikum, små søde tomater, oliven og bulgur hos grønthandleren. Og det var godt, for køleskabet havde ikke det store at byde på.

Det sparede mig også lidt tid, at vide hvilke ingredienser jeg havde at gøre godt med. En fordel som faldt i god jord, da jeg opdagede at jeg var alene i køkkenet.

Til de fyldte auberginer kogte jeg, allerførste bulgur tilsat gulerødder, skåret i tern, porrer fra fryseren, oregano, grøntsagsbouillon og chiliflager.

Auberginerne skar jeg i halve på langs og udhulede. Fyldet skar jeg i mindre stykker og stegte i olivenolie, i bunden af en gryde. De halve, udhulede auberginer penslede jeg med olivenolie og bagte dem “næsten møre” i ovnen ved 210 grader.

Den færdigkogte bulgur blev blandet med gennemstegt auberginekød. Derefter fordelte jeg bulgur-fyldet i de bagte auberginer.

Hver aubergine toppede jeg med ost, rasp, tørret oregano og olivenolie. Derefter blev de bagt møre og sprøde i ovnen.

Salaten er lavet af hjertesalat, søde sherry tomater, sorte oliven, avocado og frisk basilikum. Dressingen er olivenolie og balsamico.

I køleskabet stod 4 bægre øko cremefraice med overskredet udløbsdato, som stadig kunne (og derfor skulle) bruges.

Den rørte jeg med citronsaft, hvid peber, grøntsagsbouillonpulver, dijon sennep og masser af friskhakket basilikum.

Chili og chilisaucer er fast ekstra-tilbehør til dagens måltid.

Overskydende måltider, laves til madpakker, som sælgerne kan tage med og spise senere på dagen.

Mandag d. 15. april 2019

Dagens vegetariske måltid

Spinatlasagne, fladbrød med pesto & squash, 2 slags salater

I dag var udvalget af råvarer stramt. Jeg havde satset på, at der varoverskudsvarer fra fødevarebanken, jeg kunne bruge, men det var ikke tilfældet. Med på vejen havde jeg heldigvis købt orientalske fladbrød, squash, 1 bdt porrer og lidt hjertesalat, fra grønthandleren.

I fryseren fandt jeg en stor pose helbladet spinat og nogle grønne bønner, der må have været tilovers fra et andet måltid en af de øvrige dage.

På tørlageret stod færdige tomat- og bechamelsaucer, lasagneplader og rasp. I garagen lå 2 kg kartofler og i køleskabet et par porrer, 1 agurk og 1 peberfrugt.

Trylle, trylle, trylle = mad til 30

Spinat, porrer og bønner blev brugt til at lave lasagne. Tomatsauce i bunden, lasagneplader ovenpå, spinat, porrer og bechamelsauce. Jeg dryssede med oregano, lidt salt, chiliflager, muskat og grøntsagsbouillon pulver. Derefter lasagneplader og endnu et lag tomatsauce, bønner og til sidst bechamelsauce, rasp, revet ost, oregano og lidt olivenolie.

Kartoflerne endte som en lækker kartoffelsalat med fintsnittet rå porrerhvidt. Dressing af dijonsennep, hvidvinseddike og olivenolie, der tilsidst er vendt med 1 bæger øko cremefraiche, og smagt til med salt og peber.

Hjertesalaten blev skyllet, tørret, fintsnittet og blandet med agurk i mindre stykker.

De orientalske fladbrød er en klassiker fra Kærlig køkkenkarma, som de fleste elsker. Brød med pesto, her toppet med squash i tynde skiver, revet ost, lidt olivenolie og derefter skal de have en tur i ovnen.

Mandag d. 9. april 2019

Dagens veganske måltid

Bønnegryde med bagt knoldselleri og forårssalat med agurk, radiser og frisesalat.

Også i dag fik jeg en hjælpende hånd af Tina i køkkenet, både til klargøring af grøntsager og til grundig rengøring af køleskabene.

Til dagens veganske bønnegryde har vi brugt små sorte og grønne bønner fra grønthandleren. De havde ligget til udblødning et par dage og var, efter skylning og nyt vand, kogeklare. Kogevandet fik lidt olivenolie og salt. (Ved kogning af bønner anbefales det ofte at vente med saltet til de er færdigkogt, da nogle mener det forlænger kogetiden).

Imens bønnerne kogte, lavede jeg en tomatsauce med spidskommen og kanel. Kartofler skåret i både, blev tilberedt i saucen. Derefter kom de færdigkogte bønner i, pastinak i tynde skiver, bladselleri, peberfrugt i grove stykker og tilsidst springløg.

Vi havde fået leveret en kasse knoldselleri fra fødevarebanken. De blev skåret i grove stykker og gennembagt i ovnen med olivenolie, salt og peber. Helt enkelt. Inden servering fik de et skud purløg. Havde vi haft citroner, ville jeg nok også have givet dem lidt syre og friskrevet skal.

I køleskabet lå tre bundter radiser, som var noget trætte. Dem fiksede Tina og efter ½ time i koldt vand, var de klar til at blive skåret i aflange stykker og vendt med agurker skåret i tern. Salaten blev vendt med masser af purløg og friske skud af bitter frisee salat.

Dressingen er lavet af dijonsennep, hvidvinseddike, olivenolie og en anelse sukker til at favne sælgernes smagsløg og den bitre salat.

Mandag d. 1. april 2019

Dagens vegetariske frokostmåltid

Grøntsagssuppe, bruchetta med pesto, kålsalat med rosiner, koriander & creme fraichedressing og hummus med purløg og chili.

I dag fik jeg assistance i køkkenet af Tina. Hun gav den gas med at vaske, snitte, hakke og skrælle alle ingredienserne til dagens måltid.

Min vanlige makker Charlotte holder fri i april og så er det jo dejligt, at der findes hjælpsomme mennesker, som har lyst til at give en hånd med i ny og næ.

Jeg forsøger altid at bruge de varer, der er tilrådighed. Nogle gange er det ikke ret meget og andre gange ikke særlig spændende. I køleskabet var der her til morgen lidt friske grøntsager: grønkål, 2 spidskål, 2 bokchoy, ½ porrer, lidt bladselleri, 5 tomater og ca. 2 kg gulerødder.

Fra Lagkagehuset fik vi et par daggamle brød. De blev skåret i skiver og fik en tur i ovnen med lidt pesto, tomat, oregano og ost.

På tørlageret stod grøntsagssupper i kartonner, fra fødevarebanken. Selvom færdig produkter ikke er en drøm, hverken at arbejde med eller servere, så lykkes det, med en kærlig hånd, lidt grøntsager, kokosmælk og masser af krydderier, at spice suppen op og lave et velsmagende frokost måltid.

Jeg havde købt kikærter, koriander og purløg med fra grønthandleren. Det blev til en hummus med chili, tahin, citron og spidskommen.

Grønkålen og spidskålen blev fintsnittet og vendt i cremefraiche tilsmagt med dijonsennep, salt, peber og masser af koriander. Kålsalater er ofte en satsning, da det kan være svært for mange af avissælgerne at tygge. Dagens variant med cremefraichedressing faldt i god jord.

Mandag d. 25. marts 2019

I dag stod menuen på pitabrød fra grønthandleren, fyldt med panerede, stegte vegebøffer, hvidkålschutney og en tahindressing med mayo, citron og currypaste. (Salat, agurk og tomat er let genkendelige). Tilbehør: ovnstegte kartofler med rosmarin og olivenolie.

Chutney´en (der mest af alt ligner bløde løg) er tilberedt i en gryde, ved jævn varme under låg.
Ingerdienser: hvidkål i strimler, lidt vand, dijon sennep, ingefær, spidskommen, hoisinsauce, chili, rosiner, figner, salt og peber.

Mandag d. 11. marts 2019

Det er aldrig rigtig til at vide hvilke eller om, der råvarer er at lave mad af. Nogle gange leveres der overskudsvarer fra fødevarebanken, andre gange er det nødvendigt at smutte en tur i Netto.

I dag stod dagens menu på pasta med mozorella, tomat oliven og basilikum. Tilbehør: hjemmebagt brød med rosmarin