Grøn mad hos Hus Forbi d. 2. september 2019

Ugens tjans hos Hus Forbi resulterede i fyldte peberfrugter, ovnstegte kartofler, råkost, blomkålsbearnaise med chili og rødløg, og hjemmebagt brød.

Jeg købte peberfrugter med på vejen til Vanløse og var heldig at finde 2 kg kartofler, 1 rødkål, 5 appelsiner og 3 grapefrugter, 2 runkne blomkål, 1 pose rødløg, ½ kg gulerødder og grøn pesto i køleskabet.

Fra fryseren blev vi velsignet med 1 kg edamammebønner.

På tørlageret står som regel parboiled ris i papæsker. De er ikke en fest, men kan pimpes op til en fyldig nødløsning, når der er langt mellem grøntsagerne.

Kartoflerne blev vasket og skåret i halve, drysset med krydderier, vendt i lidt olie og bagt i ovnen.

Risene blev kogt med grøntsagsbouillon og derefter vendt med edamammebønner, pesto og gulerødder.

Peberfrugterne blev fyldt med risblandingen, toppet med lidt ost og derefter bagt i ovnen ved omkring 190 grader ca. 30 min.

Rødkålen blev finthakket og vendt med citrusfrugt i fileter. Først er bund, top og skallen skåret af citrusfrugterne, derefter er frugtkødet skåret ud i fileter, så vi helt undgår seje hinder.

Råkosten blev toppet med rosiner, hakkede mandler og ganske lidt olivenolie.

Hjemmebagt brød med revne gulerødder, lidt fuldkornsmel, hvedemel og solsikkekerner. Vi har desværre ikke mulighed for at langtidshæve eller kræse om bageprocessen, men alt hjemmebag bliver som regel vel modtaget.