Grøn mad til Hus Forbi sælgerne d. 9. september

Charity

Mandagens frivilligtjans bød ikke på de store kreative udskejelser.

Køleskabet emmede af tomhed – bortset fra et hav af dressinger, sennep og ketchup på glas og tube.
Vi var alligevel heldige at finde lidt friske råvarer; 2 kg kartofler, ½ kg rødbeder og ½ kg gulerødder.

Kolonialrummet bød på dåser med hvide bønner, majskorn med chili og hvide aspargeshoveder i lage. Og fryseren åndede køligt på et kilo edamammebønner.

Det blev hurtigt klart for mig, at tiden var inde til at tage livet af de 5 pakker med tarteletbunde, der havde stået og samlet støv på en hylde de sidste par måneder.

Fyldet til tarteletterne lavede jeg af en god gammeldags opbagning (smør, hvedemel og lagen fra asparges) tilsat edamammebønner og grøntsagsbouillon.

frivilligtjans

Kartoflerne blev vasket og rødbederne skrællet, inden Charlotte skar dem sirligt ud, i lige store både. (Lillefingeren fik desværre også et snit, så den fik lidt kærlig omsorg og 3 lag plastre.)

Rodfrugterne fik lidt olivenolie, salt og frisk rosmarin, inden ovnens varme kælede for deres tan, gjorde dem bløde i knæene og sprøde at se på.

Bønnesalaten er et produkt af stop madspild.
Bønner og majs fik lov til at trække vejret et øjeblik efter livet på dåse, imens revne gulerødder svøbte dem i røverhistorier om livet som overlevende.

De tre blev bundet sammen af en stærk dijonsennep rundet af med lidt sherryeddike og olivenolie.

Der har ikke været det store fremmøde af sælgere til frokosten de sidste par uger, og på grund af voldsom byggelarm gik vi tidligt i dag.

De næste par uger kommer der nye kræfter i køkkenet. Jeg skal selv afholde meditationsretreat i Himalaya. Der går derfor et par måneder før mandagsmåltidet er tilbage på bloggen.