Meditation & Mindfulness
Meditation og mindfulness er efterhånden kendt for en lang række positive virkninger i krop og sind. Det hjælper dog ikke at vide noget er godt, hvis vi ikke integrerer det i hverdagen.
I vores del af verden bruges meditation typisk til at regulere fysisk, psykisk og mentalt ubehag. Det kan hjælper os med at imødekomme omverdenens krav og tempo, så vi undgår at gå ned med stress. Altså mere funktionelle versus identitetsrealiserende formål.
Ligesom fysisk sundhed, skal mental sundhed trænes. Forskning har vist, at motion er essentielt for kondition, muskelstyrke, humør, modstandskraft og forebyggelse af sygdomme.
På samme måde forbedrer mental sundhedstræning opmærksomhed, empati, humør, modstandskraft og forebygger sygdomme.
Flere og flere døjer med stress, angst, depression og smerter. Derfor er det på tide, at vi ændrer kultur og skaber en bæredygtig livsstil med ligeværdig sundhed og trivsel for alle.
Det oprindelige formål med meditation er selverkendelse og selvrealisering. De fleste teknikker og metoder udspringer fra traditioner, der har undersøgt og dyrket netop det formål.
Meditation og mindfulness åbner din bevidsthed for dybe intuitive indsigter. Uanset om du fokuserer på helt almindelige spørgsmål i det ydre liv eller fordyber det meditativt i livets store spørgsmål.
Med et roligt sind får du adgang til højere og dybere bevidsthed. En bevidsthed, der transcenderer kroppen, sindet og intellektet. En bevidsthed, som ikke et resultat af en tankeproces og som øger kontakten til din indre væren.
I processen renses og oplyses sindet. Det viser sig i livet ved at tankemylder, egoisme og begær forsvinder. Det er forstyrrelser, der opstår gennem sindets almindelige funktioner. (Analyse, hukommelse, intellektuelle erkendelser og jeg-følelse)
Allerede efter kort tid med regelmæssig meditation vil du opleve ro i sindet, indre velvære, behagelig tyngde eller lethed i kroppen, afspænding og øjeblikke med dyb fred og selvindsigt.
Meditation har ikke et positivt mål, hvor du forsøger at opnå noget. Det har et negativt mål, forstået på den måde, at du bruger meditation til at fjerne en antagelse og misforståelse om hvem du er. En misforståelse, der skaber grobund for både stress, frygt og lidelse.
I meditation behøver du ikke gøre noget. Blot dét at sidde stille og være den du er, er nok. Det lyder jo ret simpelt – og det er det også. Men det er så simpelt at kun de færreste formår at lykkes med det.
Vi har vænnet os til at være aktive og gøre noget for at opnå resultater. Derfor er sindet konstant på overarbejde. Det bliver ekstra tydeligt når vi vender blikket indad.
Med de rette værktøjer kan du genfinde kontakten til dig selv, mærke livet og begynde at føle at du er tiltede med krop og sind i samme nu.
Det behøver ikke at tage mere end 12 min. om dagen at komme i gang med meditation & mindfulness. Med en regelmæssig praksis, vil du hurtigt begynde at føle dig roligere, mindre bekymret og mere fokuseret.
Meditation har været brugt i årtusinder til at opnå selvrealisering, indre frigørelse og tømme sindet for indhold. I meditation udvides bevidstheden og vækker dit indre vidne.
Objektivt set er tilstanden en koncentreret bevidsthed i nuet, hvor åndedrættet er overfladisk og bevægelser i sindet falder til ro.
Meditation er karakteriseret af fysisk og psykisk afspænding, uselvisk emotionelt nærvær, forhøjet mental årvågenhed, indre stilhed og naturlig væren.
Flere forskningsforsøg viser, at meditation bl.a. styrker blodgennemstrømningen i de områder af hjernen der associeres med lykke, kreativitet, koncentration og empati.
Et øget neuralt netværk mellem det limbiske system og neurocortex resultere i positive fysiske, psykologiske, mentale og adfærdsmæssige forandringer.
Meditation er forbundet med indre ro, generel muskulær afspænding, bedre hukommelse og koncentrationsevne, skærpet evne til at tænke i muligheder frem for begrænsninger, spontan glæde, dybere medfølelse og uselvisk attitude.
Mindfulness er en udbredt opmærksomhedspraksis, der udspringer af den vediske tradition og buddhistiske psykologi. Mindfulness forbinder krop og sind, så du kan være fuldt tilstede og opmærksom på tanker, følelser og sansninger i nuet.
At være “mindful” karakteriseres af bevidst opmærksomhed, rummelighed og nærvær i øjeblikket. Opmærksomheden er typisk åben, nysgerrig, observerende, accepterende og ikke-dømmende, frigjort fra sindets tendens til at reagere på, forsøge at undgå eller at fastholde nuets indhold.
Mindfulness etablerer et lille åndehul imellem den du er og det du relaterer til (ydre eller indre fænomener). Det ændre helt naturligt dit perspektiv og forholdemåde til følelser, som frygt, angst, vrede, smerte, lidelse og afhængighed. Du begynder at kunne iagttage tanker og følelser uden at “være” dem og lærer at bruge alle dine sanser til at grounde og finde tilbage til nuet.
Det “lille åndehul” skaber frihed og rummelighed til at træffe bevidste beslutninger og handle i overensstemmelse med dine egne værdier. På den måde undgår du at blive kapret af negative tanker og følelser, som trækker din adfærd og relationer i en uønsket retning.
12 lørdage kl. 9.30-12.30
Start: Januar 2021
Pris kr. 9.000,- excl. moms
incl. lydfiler med guidede meditationer i hele forløbet
Dette forløb er for dig der ønsker fordybelse i meditation, mindfulness og personlig transformation.
Uanset om meditation og mindfulness er helt nyt for dig eller at du
Så hjælper forløbet dig godt og systematisk i gang med meditation og mindfulness. Du får støtte til at prioriter dine åndehuller og lærer at løfte energien, skabe gode vaner, mental sundhed og personlig balance med effektive, evidensbaserede teknikker og metoder.
Holdstart ved min. 8 tilmeldinger
Det er vigtigt at du er indstillet på at dedikere tid til hjemmeøvelser mellem hver kursusdag. Det er igennem din daglige praksis, at du integrerer og høster udbyttet af meditationsforløbet.
Hjemmeøvelser inkluderer bl.a. mindfulness, dagbog og meditationspraksis – med og uden lydfiler.
Tidsramme for hjemmeøvelser: ca. 30 min. pr. dag
I princippet har du ikke brug for at lære at meditere, men derimod at lære teknikker til at fjerne det, der forhindrer dig i at hvile i indre stilhed.
Det lyder lidt kryptisk, men meditation er en naturlig tilstand, som ikke handler om at opnå noget. Regelmæssig meditation renser sindet, får kroppen til at slappe af og hjælper dig med at mærke dine egne grænser, værdier og hvem du er.
Naturlige følgevirkninger af meditation er mindre stress, mere glæde, dybere selvindsigt, større mental kapacitet og øget empati.
Undervisningen varierer mellem teori, bevidstgørende øvelser, simple åndedrætsteknikker, intensiv meditationspraksis og sparring i plenum.
Få intensiv støtte til at skabe eller vedligeholde en meditationspraksis og gør mindfulness til en naturlig del af din hverdag.
Små hold sikre bedst muligt udbytte.
Reserver din plads i god tid.
Kurser med fysisk fremmøde afholdes på Østerbro i København
Adressen fremsendes i dit velkomstbrev efter tilmelding.
Notesbog, hyggesokker/indendørssko og evt. et sjal til at have om dig under meditationen. Kom i behageligt tøj, der ikke strammer, med plads til armbevægelser.
Når din tilmelding er registreret, får du en mail retur, der bekræfter din plads på holdet.
Velkomstbrev med praktisk information sendes til den oplyste mailadresse i god tid inden kursusstart.
Faktura fremsendes til den mailadress du har oplyst ved tilmelding.
Såfremt du mod forventning bliver forhindret i at deltage, bedes afmelding ske senest 4 uger før første kursusdag.
Afmelding faktureres med kr. 250,- i administrationsgebyr.
Ved afmelding senere end 14 dage før kursusstart tilbagebetales kursusgebyr ikke uanset årsag.
På 6 måneders kursusforløb tilbagebetales 50% af den indbetalte kursusafgift i tilfælde af afbud inden før første kursusdag.
Skulle du blive forhindret i at deltage et par af datoerne på 6 måneders kursusforløb, kan du stadig følge med.
Ved kursusstart inviteres du ind i en lukket Facebook-gruppe, hvor du kan stille spørgsmål mellem kursusdagene, etablere fællesskab, dele dine erfaringer eller lade dig inspirer af andres. Alle kursusemner, hjemmeopgaver og opsamling på undervisningen, opdateres løbende i gruppen.
Medarbejdere, der er pressede, fortravlede eller stressede, er mere tilbøjelige til at være usunde, dårligt motiverede, mindre produktive og mindre sikre på arbejdspladsen. Virksomheder med stressede medarbejdere er samtidig mindre tilbøjelige til at få succes på et konkurrencepræget marked.
God ledelse og god arbejdsorganisation er de bedste former for stressforebyggelse. Hvis medarbejderne allerede er stressede, er det vigtigt at virksomheden er opmærksom på det og iværksætter en hjælpende indsats.
Formålet med stresshåndtering er at forebygge stress eller, hvis medarbejderne allerede oplever stress, at forhindre, at det forårsager alvorlig skade på deres helbred eller på virksomhedens sundhed.
Det er ikke svært at meditere, men en udfordring for de fleste at mærke indre ro og balance i en travl hverdag.
Jeg er her for jer – så kontakt mig med spørgsmål, hvis I søger en løsning, der kan imødekomme jeres behov.