Velkommen til mere grønt og mindre stress

Lad dine smagsløg blive inspireret af lækre opskrifter fra det plantebaserede køkken med Catherine Davernes

Glæde og nærvær i køkkenet

Vi skal alle sammen have noget at spise hver dag. Derfor kan vi ligeså godt nyde oplevelsen, gøre køkkenet til et rart sted at være og sørge for at dagens måltider er sunde for både krop, sind og sjæl.

De fleste har prøvet at stirre sultent ind i et halvtomt køleskab. Blikket glider forventningsfuldt ned over hylderne. Det er som om der ikke er noget rigtig mad derinde. Turen fortsætter rundt i køkkenskabe og skuffer, indtil du igen åbner køleskabet.

Måske ligger der lidt rester og runkne grøntsager, men ikke noget der kommer i nærheden af et tilfredsstillende måltid. Heldigvis findes der masser af gode løsninger på det problem. En af dem starter med at lave simpel mad, der smager godt og inspirerer dig.

Simple supper

I Simple supper får du inspiration til at tømme grøntsagsskuffen og fremtrylle lækre, letfordøjelige måltider. Suppe luner på en kold vinterdag og skaber plads til sociale hyggestunder uden lange forberedelser.

Simple supper er for alle, der drømmer om at forkæle maven og ønsker få flere plantebaserede måltider på menuen – uden at vælte budgettet eller gå på kompromis med smag og kvalitet. Bogen indeholder flere end 100 opskrifter på plantebaserede supper, toppings og tilbehør, tips til mere grønt og mindre stress, fif til freestyling, og et helt kapitel om basal ernæring.

Julegave med rabat

Vær blandt de første til at modtage kogebogen, når den kommer dugfrisk fra trykkeriet i december.

Simple supper
274 sider
Vejl. pris kr. 299,95
Udgivelse: december 2021

Simple Supper indeholder mere end 100 plantebaserede opskrifter på supper, toppings og tilbehør

20% rabat ved forudbestilling

Rabatkode: preSUPPER21!

Rabatkoden giver 20% rabat ved køb af bogen i shoppen. Gælder til og med d. 14. december 2021.

Mere grønt og mindre stress

Det er ingen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for at forene mine livserfaringer med de emner jeg brænder for og arbejder med. Derfor kombinerer jeg ofte mad, meditation og mindfulness.

Mere grønt og mindre stress er en nem huskeregel, hvis du vil drage omsorg for din fysiske, emotionelle og mentale sundhed i én og samme mundfuld. 

Jeg har selv stor glæde af at prioritere sund kost, motion og åndehuller med fordybelse. Det kan måske lyde som om jeg er top-fit og lever supersundt, men det er nu ikke et mål i sig selv. Til gengæld er jeg ret vild med den frihed, der ligger i at krop og sind fungerer i en god balance.

Når smerten rammer

2. juli 2020 blev jeg påkørt på cykel af en uopmærksom bilist. Det blev starten på en hverdag med smerter, piskesmældsgener og nedsat funktionsdygtighed.

Jeg er en kreativ sjæl, der ikke har for vane at lade mig begrænse eller kaste håndklædet i ringen. Men langvarige smerter har efterhånden udmattet min indre ild. Accept af dét der er uden for min kontrol, er også nået fra hoved og hud, helt ind i knogler, hjerte og rygmarv.

Under en meditation i foråret 2021 blev jeg alligevel inspireret af ideen til Simple supper. Motiveret af lysten til at følge ideen til dørs, og i et forsøg på at genoptræne min fysiske og mentale arbejdskapacitet, kastede jeg mig målrettet ud i skriveriet. Det foregik på nedsat blus, med latterlig mange smerter, og i et noget andet tempo end ellers.

fysisk begrænsning og Kreativ frihed

Simple supper kom fra start med kærlig opbakning fra utrolig mange hjælpsomme og støttende sjæle. Et vidunderligt samarbejde med portrætfotograf Helle Moos, gjorde sit til at piskesmældsgener og fysiske handikap fik kamp til stregen af smil, latter, glæde og frihed i den kreative proces.

Fra stress til indre ro og glæde

Når hverdagen er hektisk, eller livet byder på udfordringer, er det befriende at flytte fokus til noget, der giver ro eller gør en særlig glad.

Mit mål er at inspirere dig til at flytte fokus fra stress og jag til ro og fordybelse i dagens måltider. Nogle gange er køkkenet den eneste mulighed for at kreativ selvforglemmelse i løbet af dagen. Det starter med at du lytter til din sult og gør køkkenet til et hyggeligt og inspirerende sted at være.

Når du selv vælger dine måltider, og bruger opskrifter som er indbydende, stimulerer det din appetit og vækker dine smagsløg. Forventningens glæde gør at du vil føle dig meget mere motiveret til at bruge tid på at lave maden.

Og når du bagefter slubre en varm suppe i dig, toppet med knas og lækkert tilbehør, vil du være taknemmelig for at du valgte at tømme grøntsagsskuffen.

Køleskabet fylder ikke sig selv

Selvom suppe ikke kræver de store indkøb, er det alligevel en god ide at planlægge ugens måltider og indkøb. Så ved du nemlig præcis hvilke ingredienser du får brug for. På den måde undgår du at stirre forventningsfuldt ind i et tomt køleskab, føle dig ideforladt og uinspireret, eller bruge tid på at handle på må og få. Det bliver også meget nemmere at forkæle din og andres maver med både overskud, sund kost og indre ro.

Rigtig god fornøjelse!

Pssst….

Bonusinformation – rabatkoden preSUPPER21! giver også 20% rabat på Kærlig Køkkenkarma og Vegansk Gastroyoga frem til d. 14. december 2021

Kærlig Køkkenkarma af Catherine Daverne er spækket med lækre vegetariske retter og 10 menuer der kan få enhver kødelsker til at glemme alt om røde bøffer I Vegansk gastroyoga møder gastronomien i det veganske køkken den spirituelle praksis