Kogebøger til fordybelse og nydelse i det grønne køkken

Vegansk Gastro Yoga & Kærlig Køkkenkarma

Vegansk Gastro Yoga og Kærlig Køkkenkarma gør dagens måltider til en leg med kreativ fordybelse, grønne lækkerier og elegante smagsoplevelser.

Efterspørgslen på plantebaseret mad stiger

Vi har for længst forstået, at grøn mad er vejen frem, men det kan være en udfordring at ændre vaner og mange mangler ideer og savner inspiration til at lave smagfulde grønne måltider, både i hverdagen og ved særlige lejligheder.

Med de rette værktøjer kan undgå overforbrug af klimabelastende fødevarer og imødekomme verdens behov for sunde, bæredygtige og grønne madvaner med ro i sjælen.

Vegansk Gastro Yoga er fyldt med inspiration og opskrifter, der tager hjemmelavet vegansk mad til next level. Du får masser af opskrifter på lækre måltider og tips og tricks til at lave dem med kærlighed og kreativt nærvær.

Grønne måltider og “mindfoodness” i hverdagen

Kombinationen af mindfulness og mad kan vi passende kalde for mindfoodness. En opmærksomhedstræning hvor du engagerer krop, sind og hjerte i samme nu. Det kan hjælpe dig med at respondere bevidst og kærligt på cravings og forstyrrende situationer.

Mindfulness og madlavning kan også bruges som et ritual, der udføres med nærvær, empati og fred i sindet. Det kan du læse meget mere om i Kærlig KøkkenKarma og Vegansk GastroYoga.

Mesterlæreoplevelse i det grønne køkken

Vi, Catherine Daverne, (kogebogsforfatter, kok og forskningsunderviser i meditation og mindfulness) og mode & portræt fotograf Helle Moos, inviterer på en mesterlæreoplevelse i det grønne køkken og mad-fotografiets verden.

Det er en aktivitetsdag med mindful madlavning, foodstyling & fotografering. Mad og måltider har altid været centrum for at bringe kulturer og mennesker sammen. På aktivitetsdagen introduceres du til grundsmage, mindful madlavning og basal viden om grønne måltider, som en vej til klimaklog kost og sundhed. I køkkenet arbejder vi sammen om at kreere lækre vegetariske og veganske retter til den fælles middag, som vi spiser sammen inden dagen rundes af. Læs mere om workshops her

Artikel i Alt for Damerne

Artikel om mindful madlavning i fagbladet KANTINEN

Læs hele artiklen her

For alle med interesse i vegansk madlavning. Meget smuk og æstetisk udgivelse. Dette er en meget interessant udgivelse, som forener vegansk gastronomi og spiritualitet. Bogen er ikke traditionelt opbygget, men forener opskrifter, tanker og reflektioner undervejs. Bogen indeholder ekstravagante retter med fokus på plantebaseret, klimavenlig mad. Den har fokus på at madlavning skal være en afstressende og sanselig oplevelse. Der findes af gode grunde ikke andre bøger om Gastro yoga”

“Ambitiøs kogebog med fokus på vegetarmad tillavet med kærlighed, nærvær og opmærksomhed. Bogen er både for begyndere og øvede. Der findes mange vegetariske kogebøger og bøger om mindfulness, men ingen der på samme måde kombinerer mindfulness og vegetarisk madlavning.”

Verdensmål & livsstil

Mange flere mennesker er begyndt at spise grønt med omtanke for naturen, dyrevelfærd, klimaet og kroppens sundhed. Sammen er vi i gang med at forme en bæredygtig livsstil, hvor vi gennem vores kostvalg tager bedre vare på os selv, miljøet og kloden.

For de fleste er det en helt ny disciplin at sammensætte lækre og nærende grønne måltider. Det kan dog være udfordrende at finde inspiration, lære nye retter og ændre kostvaner i en hektisk hverdag. Derfor er det ikke altid at de grønne intentioner føres ud i livet. Vaner er svære at ændre. Det er essentielt at huske, hvorfor det er en god ide at ændre kostadfærd, og opsøge inspiration, der kan hjælpe dig med at bevare motivationen, når det er svært.

I Vegansk Gastroyoga finder du inspiration til spændende og smagfulde veganske retter. Bogen lægger op til fordybelse og leg med molekylærgastronomi, når det skal være ekstra frækt.

I Kærlig Køkkenkarma finder du et bredt udvalg af lækre vegetariske opskrifter, der får selv de vildeste kødelskere til at glemme alt om røde bøffer. I bogen få du serveret masser af inspiration til grønne kostvaner og mindful madlavning – uden at det bliver et højtravende tema, der tynger den i forvejen lange liste af livsstilsidealer.

Kærlig KøkkenKarma indeholder 10 forskellige vegetariske menuer, der hver består af 4 retter (snack, forret, hovedret og dessert). Bogen giver dig et bredt udvalg af lækre, smagfulde retter at vælge i mellem, både til hverdag og når du vil inviterer gæster til en full blown vegetarisk madoplevelse.

Sæt tempoet ned og nyd maden

Det er ikke alle der har tid eller interesse i at lave mad. For nogle skal det bare overstås, for andre er det svært eller ligefrem en stressfaktor. Med en bevidst holdningsændring kan vi forbinde madlavning med nydelse, nærvær, kreativitet og hygge. Vi kan gøre det til dagens åndehul og forholde os til råvarer med et bevidst tilvalg af sundhed og selvomsorg i hverdagen.

Uanset om mad og madlavning fanger vores interesse eller ej, så er det en dagligt tilbagevendende begivenhed. Kroppen kalder på energi og vi skal tilfredsstille dens næringsbehov. Derfor kan vi lige så godt få det bedste ud af øvelsen på alle planer.

Hjemmelavede grønne måltider er en god måde at prioritere sundhed og værne om krop, sind og klode på. Invitation til hyggelige fællesmiddage er også en oplagt måde at samle venner på, nyde socialt samvær og forkæle dem vi holder af med sanselige lækkerier.

Børns udvikling trues af mangel på nærende mad

Feel good – Do good

Sammen kan vi fremme en mere bæredygtig madkultur og bidrage til at sikre at der er fødevarer til hele verdens befolkning.

Lige nu går det i flg. udenrigsministeriet den forkerte vej med verdensmål no. 2 der handler om at bekæmpe sult.

Vegansk Gastro Yoga støtter Chimalaya Charity, der er en frivillig dansk forening med NGO-status i Nepal, som arbejder for at styrke mødre og give nyfødte en bedre start på livet. Chimalaya tilbyder, som de første i Nepal, at mødre kan få hjemmebesøg af en sundhedsplejerske.

Fejlernæring

Børns udvikling trues af det, UNICEF beskriver som en ”tredobbelt byrde af fejlernæring”. Det dækker over 1. underernæring, 2. den skjulte sult – fra mangel på vitaminer og mineraler, og 3. overvægt blandt børn under fem-årsalderen. Alle tre byrder handler om kvaliteten af de måltider børn har adgang til.

Den årlige rapport for børns helbred på globalt plan viser, at 340 millioner børn under fem år ikke får de vitaminer og mineraler, som de har brug for. 200 millioner i samme aldersgruppe lider under enten lav højde for deres alder, eller lav vægt for deres højde.

Det er både faktorer som fattigdom, klimaforandringer, urbanisering og for dårlige muligheder for en varieret kost, der er skyld i de voldsomme tal. Kilde: globalnyt

Få inspiration til mere grønt og mindre stress. Hør om udfordringer, løsninger og metoder til at mestre og afmystificere det grønne køkken med ro i mave, krop, sind og sjæl.

Giv mig et kald eller send en mail hvis du har ideer til events, foredrag, workshops mv.