Kærlig køkkenkarma
Kærlig Køkkenkarma byder på vegetariske måltider til enhver smag. Du får serveret masser af inspiration til grønne kostvaner og mindful madlavning – uden at det bliver et højtravende tema, der tynger den i forvejen lange liste af livsstilsidealer. Du får opskrifter på mere end 10 forskellige vegetariske menuer, der hver består af 4 retter (snack, forret, hovedret og dessert). I Kærlig køkkenkarma finder du opskrifter på simple hverdagsretter og lækre gæstemenuer, så du kan skabe en full blown vegetarisk madoplevelse, der kan få enhver kødspiser til at glemme alt om røde bøffer.
Vegansk gastroyoga
Vegansk GastroYoga er spækket med inspiration til grønne kostvaner, der tager hjemmelavet vegansk mad til next level. Du får masser af opskrifter på lækre måltider, og tips og tricks til at lave mad med kærlighed og nærvær. Bogen lægger også op til leg med molekylærgastronomi og fordybelse i en række øvelser og spørgsmål, der skærper din bevidsthed om dit forhold til mad.
Simple supper
Simple Supper er for alle, der drømmer om mere velvære og ønsker få flere plantebaserede måltider på menuen – uden at vælte budgettet eller gå på kompromis med smag og kvalitet. Bogen indeholder flere end 100 opskrifter på plantebaserede supper, toppings og tilbehør. Du får inspiration til at tømme grøntsagsskuffen og fremtrylle lækre, letfordøjelige måltider, fif til freestyling, og et helt kapitel om basal ernæring.
Mindfoodness i hverdagen
Kombinationen af mindfulness og mad kan vi passende kalde for mindfoodness. En opmærksomhedstræning hvor du engagerer krop, sind og hjerte i samme nu. Det kan hjælpe dig med at respondere bevidst og kærligt på cravings og forstyrrende situationer.
Mindfulness og madlavning kan også bruges som et ritual, der udføres med nærvær, empati og fred i sindet. Det kan du læse meget mere om i Kærlig KøkkenKarma og Vegansk GastroYoga.
Sæt tempoet ned og nyd maden
Det er ikke alle der har tid eller interesse i at lave mad. For nogle skal det bare overstås, for andre er det svært eller ligefrem en stressfaktor. Med en bevidst holdningsændring kan vi forbinde madlavning med nydelse, nærvær, kreativitet og hygge. Vi kan gøre det til dagens åndehul og forholde os til råvarer med et bevidst tilvalg af sundhed og selvomsorg i hverdagen.
Uanset om mad og madlavning fanger vores interesse eller ej, så er det en dagligt tilbagevendende begivenhed. Kroppen kalder på energi og vi skal tilfredsstille dens næringsbehov. Derfor kan vi lige så godt få det bedste ud af øvelsen på alle planer.
Hjemmelavede grønne måltider er en god måde at prioritere sundhed og værne om krop, sind og klode på. Invitation til hyggelige fællesmiddage er også en oplagt måde at samle venner på, nyde socialt samvær og forkæle dem vi holder af med sanselige lækkerier.
Efterspørgslen på plantebaseret mad stiger
Når du spiser mere grønt skåner du ikke kun miljøet og bidrager med bæredygtige samfundsvalg. Du styrker samtidig din generelle sundhed og forebygger risikoen for sygdom.
Vi har for længst forstået, at grøn mad er vejen frem, men det kan være en udfordring at ændre vaner og mange mangler ideer og savner inspiration til at lave smagfulde grønne måltider, både i hverdagen og ved særlige lejligheder.
Med de rette værktøjer kan du undgå overforbrug af klimabelastende fødevarer og imødekomme verdens behov for sunde, bæredygtige og grønne madvaner med ro i sjælen.
Verdensmål & livsstil
Mange flere mennesker er begyndt at spise grønt med omtanke for naturen, dyrevelfærd, klimaet og kroppens sundhed. Sammen er vi i gang med at forme en bæredygtig livsstil, hvor vi gennem vores kostvalg tager bedre vare på os selv, miljøet og kloden.
For de fleste er det en helt ny disciplin at sammensætte lækre og nærende grønne måltider. Det kan dog være udfordrende at finde inspiration, lære nye retter og ændre kostvaner i en hektisk hverdag. Derfor er det ikke altid at de grønne intentioner føres ud i livet. Vaner er svære at ændre. Det er essentielt at huske, hvorfor det er en god ide at ændre kostadfærd, og opsøge inspiration, der kan hjælpe dig med at bevare motivationen, når det er svært.
Feel good – Do good
Sammen kan vi fremme en mere bæredygtig madkultur og bidrage til at sikre at der er fødevarer til hele verdens befolkning.
Lige nu går det i flg. udenrigsministeriet den forkerte vej med verdensmål no. 2 der handler om at bekæmpe sult.
Vegansk Gastro Yoga støtter Chimalaya Charity, der er en frivillig dansk forening med NGO-status i Nepal, som arbejder for at styrke mødre og give nyfødte en bedre start på livet. Chimalaya tilbyder, som de første i Nepal, at mødre kan få hjemmebesøg af en sundhedsplejerske.
Fejlernæring
Børns udvikling trues af det, UNICEF beskriver som en ”tredobbelt byrde af fejlernæring”. Det dækker over 1. underernæring, 2. den skjulte sult – fra mangel på vitaminer og mineraler, og 3. overvægt blandt børn under fem-årsalderen. Alle tre byrder handler om kvaliteten af de måltider børn har adgang til.
Den årlige rapport for børns helbred på globalt plan viser, at 340 millioner børn under fem år ikke får de vitaminer og mineraler, som de har brug for. 200 millioner i samme aldersgruppe lider under enten lav højde for deres alder, eller lav vægt for deres højde.
Det er både faktorer som fattigdom, klimaforandringer, urbanisering og for dårlige muligheder for en varieret kost, der er skyld i de voldsomme tal. Kilde: globalnyt
Jeg hjælper jer med at sætte mere grønt og mindre stress på menuen.
Lær at mestre og afmystificere det grønne køkken med ro i mave, krop, sind og sjæl.
Kontakt mig for en uforpligtende samtale
tlf.: 40710115 | mail: info@catherinedaverne.dk