Kogebøger

Mindfulness i det veganske og vegetariske køkken kultiverer nærvær, glæde og en bæredygtig livsstil.

Uanset om du er helt ny i det grønne køkken eller du er gået vegansk for længst, kan du finde inspiration til mindful madlavning, mindful spisning, grønne hverdagsretter og ekstravagante gourmetmåltider i Vegansk GastroYoga og Kærlig KøkkenKarma

Vegansk GastroYoga

Pris kr. 299,95

muusmann forlag 2019

Om Vegansk GastroYoga

Dette er en meget interessant udgivelse, som forener vegansk gastronomi og spiritualitet. Bogen er ikke traditionelt opbygget, men forener opskrifter, tanker og reflektioner undervejs. Bogen indeholder ekstravagante retter med fokus på plantebaseret, klimavenlig mad. Den har fokus på at madlavning skal være en afstressende og sanselig oplevelse.

For alle med interesse i vegansk madlavning. Meget smuk og æstetisk udgivelse. Der findes af gode grunde ikke andre bøger om gastroyoga.

LektørudtalelseMerete Trap, DBC materialevurdering

Vi har for længst forstået, at grøn mad er vejen frem, men det kan være en udfordring at ændre vaner og mange mangler ideer og savner inspiration til at lave smagfulde måltider, både i hverdagen og ved særlige lejligheder.

Vegansk Gastro Yoga er fyldt med inspiration til kærlige spisevaner, mindful madlavning, fif til at trylle i det grønne køkken, og opskrifter der tager hjemmelavet vegansk mad til next level. Du får opskrifter på et væld af små fristelser, forretter, hovedretter, desserter, lækkert tilbehør og brød – skabt med kærlighed og kreativt nærvær.

Gastronomiens møde med den spirituelle praksis

I bogen møder gastronomien den spirituelle praksis og gør madlavning til en leg, hvor du med nærvær kan fordybe dig i mindful madlavning og skabe lækkerier i alt fra madpakken og det hurtige aftensmåltid til ekstravagante gourmetoplevelser i det grønne hjemmekøkken.

Målet er at inspirere flere mennesker til at blive bevidste forbrugere og spise mere grønt, uden en følelse af at der mangler noget – tværtimod bliver indkøb, madlavning og spisevaner en oplevelse på flere planer.

Udover opskrifter byder bogen på mindfulnessøvelser, yogafilosofi og en transformationsdagbog.

Transformation af madvaner er et af de allervigtigste virkemidler til reduktion af fødevaresektorens globale klimaaftryk. Både internationalt og i Danmark ses omlægning til klimavenlige madvaner, som et afgørende element i håndteringen af klimakrisen.

Vegansk Gastro Yoga griber måltidet an fra flere vinkler

Tid, nem tilgængelighed og sundhed spiller en væsentlig rolle i vores valg af måltider. Også nye smagsoplevelser trender i vores del af verden.

Med de rette værktøjer kan undgå overforbrug af klimabelastende fødevarer og imødekomme fremtidens behov for  sunde, bæredygtige og grønne madvaner med ro i sjælen.

Bogsalget støtter NGO´en Chimalaya Charity, der hjælper fattige børn i Nepal med at få en god start i livet, så de ikke rammes af fejlernæringens mange følger og bivirkninger.

Bestilling

Udfyld din bestilling:

Fragt fra kr. 45,-

Når din bestilling er modtaget, sendes ordrebekræftelse og faktura til den oplyste mailadresse.

Forsendelsen pakkes og afsendes ligeså snart din betaling er registreret.

Leveringstid: 2-4 dage

Kærlig KøkkenKarma

Pris kr. 249,95

muusmann forlag 2017

Om Kærlig KøkkenKarma

Ambitiøs kogebog med fokus på vegetarmad tillavet med kærlighed, nærvær og opmærksomhed. Bogen er både for begyndere og øvede. Der findes mange vegetariske kogebøger og bøger om mindfulness, men ingen der på samme måde kombinerer mindfulness og vegetarisk madlavning.

LektørudtalelsePernille Poulsen, DBC materialevurdering

Kærlig Køkkenkarma byder på et væld af lækre vegetariske opskrifter og mindfulness øvelser, der gør det nemt at bruge madlavning, som et omdrejningspunkt for nærvær. Helt uden at det bliver et højtravende, tidskrævende tema, der tynger den i forvejen lange liste af livsstilsidealer.

Kærlig Køkkenkarma hjælper dig med at skabe smagfulde vegetariske måltider, så selv kødelskerne glemmer alt om røde bøffer for en stund.

Det bliver også nemmere at inkludere mindfulness i helt almindelige hverdagssituationer, som du alligevel bruger tid på.

Fra naturens side er sociale relationer og nærvær tæt forbundet med dagens måltider og ernæring af kroppen.

Du kender måske fornemmelse af ro, energi, varme og velbehag i forbindelse med et måltid? Eller den ubeskrivelige fornemmelse af, at der “mangler noget” – når du stadig har cravings selv om maven er fyldt?

Sæt tempoet ned og nyd maden

Når den mad du spiser ikke imødekommer kroppens behov, eller sindet er optaget af tankemylder, så oplever du ikke nærværets fylde i forbindelsen med et tilberedning eller indtagelse af et måltid. Derfor vil du typisk forsøge at tilfredsstille “manglen” på anden vis. Fx gennem overspisning, stimulanser, materielle ting, arbejde eller aktiviteter.

Nærværets tilfredsstillende fylde kan vi hverken handle eller spise os til. Tvært imod. Det er vores dybere natur, som altid er tilstede, men “skjules” bag travlhed, overfladiske interesser og gøremål. Vi kan lære nærværets natur at kende gennem meditation og mindfulness, hvor krop og sind hviler i en tryg, rolig og uforstyrret stemning.

Artikel om mindful madlavning i fagbladet KANTINEN

Læs hele artiklen her

Mere grøn mad og mindre stress

Ifølge klima og fødevareforskningen, skal vi i Europa ændre adfærd omkring kost og ernæringssikkerhed, og erkende indflydelsen af vores aktiviteter på resten af verden.

Omlægning til klimavenlige fødevaresystemer er nødvendigt, hvis vores børn og resten af verdens befolkning skal have adgang til mad og vand om 30 år. Iflg. FN vil verdens befolkning stige til 9,1 mia. i 2050 og kræve en forøgelse af fødevareproduktionen på 70 %.

Du kan finde hjælp og inspiration til nye vaner i Vegansk GastroYoga eller kontakt mig på mail: cd@soullab.dk for nærmere aftale om events, foredrag eller workshops.

Min baggrund

Jeg er oprindeligt udlært kok fra Kong Hans Kælder i 1989 og har næsten 30 års erfaring med grøn kost og spirituel praksis.

Derudover er jeg uddannet afspændingspædagog (psykomotoriker), kranio sakral terapeut, healer og clairvoyant rådgiver, og har arbejdet som selvstænding alternativ behandler og underviser i knap 22 år. Jeg har også et 6 årigt fuldtidsstudie i esoterisk filosofi og meditationsvidenskab bag mig, samt erfaring med personlig transformation og indre frigørelse gennem ophold og mesterlære i Indien.

Siden 2018 har jeg fungeret som forskningsunderviser i meditation og mindfulness på Rigshospitalet, som frivillig introduceret hjemløse og udsatte til vegetarisk og vegansk mad hos Hus Forbi, og hvert år arrangerer jeg meditationsretreats og pilgrimsrejser i Indien.

Selv om min store passion er praktisk nærvær og funktionel livskundskab, handler mine bøger ikke kun om spiritualitet. Du får også masser af inspiration til lækre, velsmagende retter og menuer, der er sammensat så selv de fleste kød-elskere glemmer alt om røde bøffer.

Få hjælp og inspiration til at afmystificere det grønne køkken. Sammen gør vi det til en oplevelse at udforske og beherske den ny tids klimavenlige madvaner og grønne måltider lavet med kærlighed.

Optil 25 deltagere
½ dag: Kr. 19.500,- (½-3½ time)
1 dag: Kr. 25.500,-  (>7 timer)

+25 pers. pr. ekstra deltager: kr. 625,-

Weekendtillæg kr. 3.500,- Allepriser er i DDK ex. moms.
Derudover betales for omkostninger i forbindelse med overnatning, transport enten med tog, fly, taxa eller kørsel i egen bil (kr. 4,- pr. km) samt evt. parkering og broafgift. Virksomheden afholder ligeledes udgifter til lokale og råvarer ved madlavningworkshops.