Kogebøger

Uanset om du er helt ny i det grønne køkken eller du er gået vegansk for længst, kan du finde inspiration til mindful madlavning, mindful spisning, grønne hverdagsretter og ekstravagante gourmetmåltider i Vegansk GastroYoga og Kærlig KøkkenKarma

Vegansk GastroYoga

Pris kr. 299,95

muusmann forlag 2019

Om Vegansk GastroYoga

For alle med interesse i vegansk madlavning. Meget smuk og æstetisk udgivelse. Dette er en meget interessant udgivelse, som forener vegansk gastronomi og spiritualitet. Bogen er ikke traditionelt opbygget, men forener opskrifter, tanker og reflektioner undervejs. Bogen indeholder ekstravagante retter med fokus på plantebaseret, klimavenlig mad. Den har fokus på at madlavning skal være en afstressende og sanselig oplevelse. Der findes af gode grunde ikke andre bøger om Gastro yoga”

LektørudtalelseMerete Trap, DBC materialevurdering

Vi har for længst forstået, at grøn mad er vejen frem, men det kan være en udfordring at ændre vaner og mange mangler ideer og savner inspiration til at lave smagfulde måltider, både i hverdagen og ved særlige lejligheder.

Vegansk Gastro Yoga er fyldt med inspiration til kærlige spisevaner, mindful madlavning, fif til at trylle i det grønne køkken, og opskrifter der tager hjemmelavet vegansk mad til next level. Du får opskrifter på et væld af små fristelser, forretter, hovedretter, desserter, lækkert tilbehør og brød – skabt med kærlighed og kreativt nærvær.

Gastronomiens møde med den spirituelle praksis

I bogen møder gastronomien den spirituelle praksis og gør madlavning til en leg, hvor du med nærvær kan fordybe dig i mindful madlavning og skabe lækkerier i alt fra madpakken og det hurtige aftensmåltid til ekstravagante gourmetoplevelser i det grønne hjemmekøkken.

Målet er at inspirere flere mennesker til at blive bevidste forbrugere og spise mere grønt, uden en følelse af at der mangler noget – tværtimod bliver indkøb, madlavning og spisevaner en oplevelse på flere planer.

Udover opskrifter byder bogen på mindfulnessøvelser, yogafilosofi og en transformationsdagbog.

Transformation af madvaner er et af de allervigtigste virkemidler til reduktion af fødevaresektorens globale klimaaftryk. Både internationalt og i Danmark ses omlægning til klimavenlige madvaner, som et afgørende element i håndteringen af klimakrisen.

Vegansk Gastro Yoga griber måltidet an fra flere vinkler

Tid, nem tilgængelighed og sundhed spiller en væsentlig rolle i vores valg af måltider. Også nye smagsoplevelser trender i vores del af verden.

Med de rette værktøjer kan undgå overforbrug af klimabelastende fødevarer og imødekomme fremtidens behov for sunde, bæredygtige og grønne madvaner med ro i sjælen.

Bogsalget støtter NGO´en Chimalaya Charity, der hjælper fattige børn i Nepal med at få en god start i livet, så de ikke rammes af fejlernæringens mange følger og bivirkninger.

Bestilling

Udfyld din bestilling:

Fragt fra kr. 45,-

Når din bestilling er modtaget, sendes ordrebekræftelse og faktura til den oplyste mailadresse.

Forsendelsen pakkes og afsendes ligeså snart din betaling er registreret.

Leveringstid: 2-4 dage

Kærlig KøkkenKarma

Pris kr. 249,95

muusmann forlag 2017

Om Kærlig KøkkenKarma

“Ambitiøs kogebog med fokus på vegetarmad tillavet med kærlighed, nærvær og opmærksomhed. Bogen er både for begyndere og øvede. Der findes mange vegetariske kogebøger og bøger om mindfulness, men ingen der på samme måde kombinerer mindfulness og vegetarisk madlavning.”

LektørudtalelsePernille Poulsen, DBC materialevurdering

Kærlig Køkkenkarma byder på et væld af lækre opskrifter på vegetarmad og mindfulness øvelser. Den er oplagt for dig der gerne vil skære ned på kødet, spise mere grønt og regulere stress i hverdagen.

I bogen finder du inspiration til madlavning, som et omdrejningspunkt for nærvær og velsmag, uden det bliver  et højtravende tema, der tynger den i forvejen lange liste af livsstilsidealer.

Kærlig Køkkenkarma hjælper dig med at skabe smagfulde vegetariske måltider, så selv kødelskerne glemmer alt om røde bøffer. Det bliver også nemmere at inkludere mindfulness i helt almindelige hverdagssituationer, som du alligevel bruger tid på.

Sæt tempoet ned og nyd maden

Kender du fornemmelse af ro, energi, varme og velbehag i forbindelse med et måltid? Eller den ubeskrivelige fornemmelse af, at der “mangler noget”, når du har cravings selv om maven er fyldt?

Når den mad du spiser ikke imødekommer kroppens behov, eller sindet er optaget af tankemylder, så oplever du ikke nærværets fylde og tilfredshed i forbindelsen med tilberedning eller indtagelse af et måltid.

Derfor vil du typisk forsøge at tilfredsstille “manglen” på anden vis. Fx gennem overspisning, stimulanser, materielle ting, arbejde eller aktiviteter.

Forarbejdede fødevarer indeholder ikke samme kvalitet og næringsstoffer som usprøjtet, frisk frugt og grønt. En dårlig kostsammensætning, kan derfor medvirke til, at vi har trang til at spise væsentligt mere end kroppen egentlig har brug for, eller at balancen i kroppens fordøjelse og energiomsætning svækkes.

Nærværets tilfredsstillende fylde kan vi dog hverken handle eller spise os til. Tværtimod. Det er vores egen dybere natur, som altid er tilstede, men som “skjules” bag travlhed, overfladiske interesser og gøremål. Derfor kan vi med fordel fjerne det, der forhindre os i at mærke og kende os selv, som den vi virkelig er. Vi kan også lære nærværets natur at kende gennem meditation og mindfulness, hvor krop og sind hviler i en tryg, rolig og uforstyrret stemning.

Artikel om mindful madlavning i fagbladet KANTINEN

Læs hele artiklen her

Mere grøn mad og mindre stress

Ifølge klima og fødevareforskningen, skal vi i Europa ændre adfærd omkring kost og ernæringssikkerhed, og erkende indflydelsen af vores aktiviteter på resten af verden.

Omlægning til klimavenlige fødevaresystemer er nødvendigt, hvis vores børn og resten af verdens befolkning skal have adgang til mad og vand om 30 år. Iflg. FN vil verdens befolkning stige til 9,1 mia. i 2050 og kræve en forøgelse af fødevareproduktionen på 70 %.

Du kan finde hjælp og inspiration til nye vaner i Vegansk GastroYoga eller kontakte mig på mail: cd@soullab.dk for uforpligtende forespørgsel vedr. events, foredrag, workshops mv.

Min baggrund

Jeg er udlært kok fra Kong Hans Kælder i 1989 og har næsten 30 års erfaring med grøn kost og spirituel praksis.

Jeg er også uddannet afspændingspædagog (psykomotoriker), kranio sakral terapeut, healer og clairvoyant rådgiver, og har arbejdet som selvstænding alternativ behandler og underviser i knap 22 år. Derudover har jeg et 6 årigt studie i esoterisk filosofi og meditationsvidenskab bag mig, samt erfaring med personlig transformation og indre frigørelse gennem ophold og mesterlære i Indien.

Siden 2018 har jeg fungeret som forskningsunderviser i meditation og mindfulness på Rigshospitalet, som frivillig introduceret hjemløse og udsatte til vegetarisk og vegansk mad hos Hus Forbi, og hvert år arrangerer jeg meditationsretreats og pilgrimsrejser i Indien.

Selv om min store passion er praktisk nærvær og funktionel livskundskab, handler mine bøger ikke kun om spiritualitet. Du får også masser af inspiration til lækre, velsmagende retter og menuer, der er sammensat så selv de fleste kød-elskere glemmer alt om røde bøffer.

Få hjælp og inspiration til at afmystificere det grønne køkken. Sammen gør vi det til en oplevelse at udforske og beherske den ny tids klimavenlige madvaner og grønne måltider lavet med kærlighed.

Du er velkommen til at kontakte mig med spørgsmål eller et uforpligtende tilbud der matcher jeres behov.