Ugens veganske frokostmåltid hos Hus Forbi

Ugens grønne frokostmåltid var i dag vegansk.

Mandagsmaden i Hus Forbi medarbejdercafe vakte stor begejstring blandt avissælgerne. Selvom enkelte nøjedes med, at spise den hjemmelavede chutney og en pølse (som er nemt at tygge, når tænderne er få) var andre, til deres egen store overraskelse, vilde med en god blanding af det hele.

Dagens ret: Ovnbagte grøntsager, surkål, chutney, plantepølser og brødcroutonner med persille.

Nogle af sælgerne vil gerne have en madpakke med til dagens aftensmåltid. Andre bliver glade, hvis de kan få lidt mad selvom køkkenholdet er gået.

Her er en god og mættende blanding af ovnbagt butternutsquash, sød kartofler, løg, knoldselleri og timian.

Plantebaserede færdigretter fra fryseren

I fryseren lå plantepølser og -bøffer fra Fødevarebanken, og på tørlageret havde længe stået nogle dåser med surkål, som alle er gået udenom. De skulle selvfølgelig have ben at gå på.

Ready to go

Plantepølser

Plantebøffer

Menuen er godt nok vegansk, men pølser og surkål minder om et par gamle kendinge fra det tyske køkken. Og hvis blot maden minder sælgerne om noget velkendt, ja så er det mere trygt at smage på.

Så lang så godt, for hvis de ikke smager på maden, så opdager de jo ikke, at de faktisk rigtig godt kan lide maden og de mange smagsnuancer i det grønne køkken.

Lidt sødt, syrligt, stærkt og fyldigt

Her er ekstra måltider til de sælgere, som kommer ind fra gaden, efter frokosten er blevet serveret.

Chutney af springløg, rødløg, almindelige løg, gulerødder, krydderier og rosiner.

Surkål (saltet og fermenteret hvidkål), tilsat syltede agurker og peberfrugter.

Indkøb hos grønthandleren på vej til Vanløse

Hos grønthandleren købte jeg bl.a. butternutsquash, sød kartofler, persille og løg. Det var en fin blanding af få grøntsager, som jeg vidste kunne skabe fylde i dagens veganske måltid, hvis køleskabet var tomt.

I køleskabet hos Hus Forbi var kun 1 knoldselleri, 4 bdt springløg og 1 kg gulerødder – plus frostvarer og dåsemad.  Det var helt klart en bonus for måltidet med ekstra grønt.

Her er de klargjorte grøntsager med olivenolie, timian og krydderier på vej i ovnen.

Butternutsquash kommer man langt med. De smager skønt og lægger en god og fyldig bund i maven.

Sød kartofler blev skrællet, skåret i mindre stykker og blandet med butternutsquash, selleri og løg.

Velbekomme!